Foto och Riga

Idag anlände båten från Riga, med många letter, åtminstone en portugis, tre lärare och tjugofyra FoJo-elever. Vi var på klassresa, som de flesta är någon gång, med det var inte som det är för det mesta. Det var något så speciellt så jag kan nog inte förklara riktigt. Vi var tillsammans, vi ville vara tillsammans, vi kunde gått åt tjugofyra olika håll i Riga och varit med oss själva, men vi valde att gå tillsammans. Jag är så trött så trött, men resan var så bra så bra, och det var så värt så värt.

Att bero på att inte kunna förklara, jag gillar att skriva, men för det mesta känns det lättare att bara fota. Låta betraktarens hjärna omformulera bilden till text och förstå på sitt eget sätt. Jag gillar att förklara och berätta med bilderna. Därför så fotar jag, och gör allt för att få fota lite till. Fotokurser är en bra ursäkt för att få ägna en massa tid åt det :)

Mitt senaste drag är att jag anmält mig till att bli testpilot tillsammans med Eric. Inte pilot, utan en testpilot som testar en kamera, Canon EOS 550D. Om vi blir uttagna ska vi testa den här modellen i en månad och helt enkelt utvärdera den. Det känns perfekt, jag få fota, jag får fota tillsammans med Eric, och jag får dessutom denna sprillans nya kamera i min hand!

Jag har aldrig knäppt en bild med en Canon, däremot har jag tagit tusentals bilder med min Nikon D40 med tillbehör. Den är så enkel men ändå så förvånande bra. Och som min käre foto-mate (Eric) skrev: det viktiga är väl vad som finns bakom kameran och inte inuti den. Det stämmer, med ett tillägg; det framför kameran är mycket viktigt också. Ändå måste jag, som inbiten nörd, säga att det är ganska spännande det där som finns i kameran. Inte minst är det fascinerande.

Man kan anmäla sig till och med 30 maj, gör det, fatta vad kul! http://www.smartson.se/testpilot-550D.html

Nu är det nog med bokstäver, här kommer några ögonblick från Riga-resan.









Peace


RSS 2.0