Julkänslor

Jag har julkänslor och det känns inte fel. Kanske har jag drabbats av IKEAs orimligt, till och med väldigt irriterande, tidiga julyra. I vanliga fall skulle jag vid den här tiden vara sur och upprörd över att det inte kan få vara höst när det är höst och jul när det är vinter. Men kanske har jag i år blivit så matad med IKEA-julen att jag inte känner mig särskilt irriterad på den längre utan snarare inspirerad av den.

Eller så är det för att det är mysigare att ha det rött och ljust och varmt inne och dricka varma saker och äta kryddiga kakor, än att fortfarande försöka ha det ljust och fräscht och låtsas att det är sensommar. Jag är nog inte längre en motståndare till att fira högtider på fel tid och alldeles för länge. Jag är nog numera en ha-det-hur-mysigt-du-vill-när-du-vill-förespråkare. Saffransbullar och glögg är inte lika med jul. Det är lika med gott!

(Bilden kan tyckas opassande i sammanhanget. Men jag valde den av en anledning, för att den var vit och för att den fick mig att tänka på snö. Och för att jag nyss redigerade den i CameraRaw och gjorde den såhär fin:)

PEACE

RSS 2.0